WO III

In de Volkskrant, een krant die zichzelf uiterst serieus neemt, stond gisteren een interview waarin wetenschapper en oud-officier bij het Korps Mariniers  Ingo Piepers voorspelt dat dit jaar de Derde Wereldoorlog uitbreekt.

Die voorspelling doet hij, zegt hij, op basis van een wetenschappelijke analyse. “Ik ben geen Gekke Henkie”, voegt hij er voor de zekerheid aan toe.

Ik hoop natuurlijk dat de ‘wetenschappelijke analyse’ van Piepers net zo kansloos is als de racismestudies van Gloria Wekker.

Maar mocht hij gelijk hebben, zijn we dan een jaartje of zeventig van geneuzel over de klimaatcrisis, inclusiviteit en Angela de Jong af?

De dagelijkse ’99 woorden’ worden mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

Bol.com Algemeen
 

One thought on “WO III

 1. Ze zeggen wel eens ‘you’ll get what you wish…’
  Dat is wat wij bijvoorbeeld bij Mark Rutte en consorten telkens weer zien. Heel veel pretentie’s en dan heeeeeeeeeel veel uitvluchten om die pretenties maar niet te realiseren. En dan legt men graag de gevolgen en de kosten van eigen impotente en incompetentie bij anderen neer want ja, als opgewerkte hielenlikker en snotaal met vaseline ellebogen MP van Nederland worden, zonder enige ancieniteit of kennis van zaken, henb je 1001 uitvluchten, woordspelingen en doortrapte Leugens nodig.
  De analyse van Ingo. Als er iets is waar ik mij over verbaas is dat waarzeggers er al waarzeggend voor 99.8% naast zitten en ach, die .2% valt, net als de MP van Nederland doet, altijd een ‘glorieuze’ mouw aan te passen.
  Eens een marinier, altijd een marinier? Zeiden we bij de commando’s ook. Alleen, daar dachten we een beetje na en door voor we onze mond open trokken en al helemaal niet in een ‘ooit een kwaliteitskrant’ waarvan de ‘journalistiek’ anno 2020 ver te zoeken is.
  Net als ‘weldenkende mariniers’, maar dat is weer een heel andere topic.
  Groeten aan mw Dijkgraaf, ik heb af en toe met haar te doen….

   

Comments are closed.