Schoolstaken

Ik hoorde bij het Staatsomroep-programma De Nieuws BV een meisje uitleggen waarom ze al twintig weken lang elke vrijdag van negen tot tien gaat ‘schoolstaken’ en protesteert voor het gemeentehuis van Zeist.

“Voor het klimaat en voor mijn toekomst.”

Op zaterdag voor het klimaat en haar toekomst voor het gemeentehuis van Zeist protesteren was geen optie voor het meisje.

“Nee, want dit is serieus.”

Het was een lief meisje.

Van 10…

Ik vroeg me stiekem af of er ook een straf staat op deze vorm van kindermisbruik.

En of dan de ouders of de Staatsomroep voor de rechter moeten…

 

5 thoughts on “Schoolstaken

 1. Ik hoop toch wél dat het lieve meisje, voordat haar wekelijkse protest bij de ingang van een provinciaal gemeentehuis van start gaat, eerst het Europesche Volkslied aanheft!

  Terwijl ze meewarig naar de wapperende blauwe vlag met de gele sterren kijkt. Hand op d’r betrokken hartje. (camera’s en youtube kanalen in de aanslag, er wordt hier gedeugd! door een kind! zó mooi…)

  Ín dat gemeentehuis echter, kruipen mensen als krijsende varkens over elkaar heen, om wie het hardst “CO2” en “fascisme” kan schreeuwen.

  En er staat een kale man bij de warmtepomp, rondjes om zijn eigen as te draaien, en hij schreeuwt onafgebroken “samen”, en “eerlijker”.

  Tragikomische bedoening hoor, bestuurslokalen..!

  Oh, en speciaal gericht aan het meisje; als je je zorgen maakt over je toekomst (terecht!), kun je beter op ‘snuffel-stage’ gaan in het oosten van Oekraïne…

   
 2. In plaats van “staken” misschien wat extra uren om de kinderen bij te brengen wat de wetenschap over het klimaat weet, en nog belangrijker wat wat de wetenschap niet weet want dat is het grotere deel. En dan meteen even uitleggen wat onderbouwde feiten zijn en wat consensus betekend……

   
 3. Ons linkse smaldeel zal, nu zij terrein beginnen te verliezen, haar aandacht richten op de jeugd. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Totdat ook die er later achter komt dat ze bedrogen zijn.
  ‘l Histoire se répête…

   

Comments are closed.