Lakmoesproef

Even over dat klimaatgedoe.

Ik heb niks met mensen die zeggen dat er helemaal niets aan het handje is.

Ik heb nog minder met mensen die doen alsof de wereld over twaalf jaar vergaat als we nu niet duizenden miljarden in het megalomane Timmermans-project stoppen, omdat een autistisch Zweeds meisje dat van haar ouders moet zeggen.

De waarheid ligt ergens in het midden.

Maar één ding weet ik wel: Lelystad Airport is de lakmoesproef.

Als het inmiddels afgebouwde vliegveld in de nieuwe vorm ooit open gaat, verliezen alle politici die dat steunen in één klap hun laatste beetje geloofwaardigheid.

De dagelijkse ’99 woorden’ worden mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

 

2 thoughts on “Lakmoesproef

  1. Ja, die waarheid. De ons omringende lucht bevat bijna 80% stikstof. En die stikstof is onmisbaar voor het leven op onze planeet. De onttrekking van die stikstof uit de lucht, benodigd voor de productie van kunstmest, is van onschatbare waarde geweest. Het is dus maar relatief die norm. En ja, de plaatselijke belasting kan een surplus opleveren die wellicht onwenselijk is. Maar bedreigend natuurlijk in geen enkel opzicht. Het probleem dat wij in NL hebben geschapen is een door ons zelf geschapen. Een probleem waarvan je niet wist dat het oplossing behoefde, totdat we onszelf een norm oplegden die zo onwaarschijnlijk scherp is dat ie bijkans onhaalbaar is. De waarheid ligt dus niet in het midden. De waarheid is wel dat onze lucht in de laatste 100 jaar nog nooit zo schoon is geweest als nu. En die politici dan. Je gelooft toch niet echt dat die wakker zullen liggen over hun geloofwaardigheid.

     

Comments are closed.