Klimaatmars

Uit de krant van maandag 11 maart 2019.

“In Amsterdam is de Klimaatmars gisteren niet doorgegaan. Duizenden mensen vanuit het hele land zouden daar aandacht vragen voor het klimaat. De landelijke Klimaatmars zou om 13.00 uur beginnen op de Dam. De deelnemers zouden de regering oproepen te kiezen voor echte oplossingen en een eerlijk klimaatbeleid. Voorafgaand aan de mars zouden er optredens van Claudia de Breij en Typhoon zijn en toespraken van klimaatwetenschapper Heleen de Coninck en enkele initiatiefnemers van de eerdere schoolstakingen voor het klimaat. ‘Maar het was te koud en het waaide te hard’, aldus de organisatie.”

 

2 thoughts on “Klimaatmars

 1. Há, een ironisch drukgebied! 🙂
  Scheelt wel weer opruimkosten, omdat de klimaat jugend nogal veel rommel achterlaat op staat, nadat ze hun punt (?) gemaakt hebben…

   
 2. Vroegah, als je een stel goeie tieten en een lekker bekje had zodat je mee kon doen aan een Miss verkiezing, dan zei je dat je voor wereldvrede was bij de diep bedoelde vraag over wat jou nou als Miss diep raakte en belangrijk vond.

  Voor de duidelijkheid, dat was in de tijd dat lekker de belangrijkste kwalificatie was.

  Nu is dat nog steeds zo alleen liegen wij – mannen én vrouwen – hierover. Omdat die wereldvrede nog steeds niet is gebeurd en waarschijnlijk pas dan zal gebeuren als wij onszelf hebben vernietigd in een allesomvattende oorlog of een of andere pandemie die een Noord-Koreaanse wetenschapper loslaat in opdracht van een klein bol manneke dat wel luistert maar niet genoeg apporteert naar de naam Kim, is het onderwerp veranderd maar niet de lege inhoud.

  Wereldvrede is verwisseld voor Klimaat en de blonde lekkere tietsoldaatjes zijn vervangen door Groene Khmer soldaatjes. Ook dom, maar dan vaak goed opgeleid dom. Zodat zij wel een ingewikkeld onderwerp kunnen aansnijden maar niet de boerenslimheid hebben om aan te voelen noch te beredeneren dat bewijs in de wetenschap meestal vluchtig is, met een beperkte reikwijdte en geldigheidsduur en vooral niet alleszeggend is.

  Die Groene Khmer Soldaten van tegenwoordig zijn dan wel beter opgeleid maar niet opgewassen tegen de burn-outs die ondertussen epidemische vormen aanneemt als gevolg van de cognitieve dissonantie die zij ervaren als zij halverwege zo’n mars tijdens het vreten van een Big Mac geconfronteerd worden met hun ambivalente gedrag, wat de meeste van hen al zo onzeker maakt gezien het feit dat zij na veel twijfel aangeprate andere seksualiteit, toch CIS zijn, waardoor de schaamte slechts tijdelijk door de schuld bij anderen zoals volwassenen leggen, opzij gezet kan worden.

  Uiteindelijk zal het toch onze schuld worden gemaakt hoewel de redenatie nog niet bekend is. Als die wormen dan in het gesticht elkaar en het internet het leven zuur maken, bedenk je dan het volgende: elke generatie heeft zijn minkukels.

  Niet te lang bij stilstaan, doorlopen en vergeten. Net zoals Jesse straks vergeten is als de uitgewassen vlekken in een onderbroek.

   

Comments are closed.