Hij die viel

Bas Jongeneel uit Rijswijk mocht vorig jaar bij de Dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte niet vooraan staan, omdat ie misschien tijdens de televisie-uitzending uit zijn uniform zou knappen.

Hij kreeg een andere plek, maar daar bedankte hij voor.

Hij stapte wél naar de media.

Dit jaar zou Bas Jongeneel vooraan mogen staan, maar de organisatie vergat hem uit te nodigen. En probeerde die fout te herstellen.

Maar Bas Jongeneel stapte wéér naar de media.

Het hoeft nu van Bas Jongeneel namelijk allemaal niet meer.

De vlag ging vast uit bij de organisatoren toen dat nieuws hen bereikte.

En niet halfstok…

 

One thought on “Hij die viel

  1. Dit, en dan die herdenking in Amsterdam met de speeech van Halsema… . De echte helden de echte slachtoffers… En nu , de herdenking door zij die op de dam vandaag uitgescholden worden voor smerige Joden toestaan, Maxima met een bevooorechte jeugd en een vader met een fout verleden vergoeilijken, Halsema die wel naar een bijeenkomst gaat van Moslim-slachtoffers met alle respect, maar daarna die voor de veel talrijker slachtoffers in christenkerken overslaat…. . Ja, de Joden verlaten Europa, en ik wilde dat ik met hen mee kon. Want vanuit een geloof haten, en doden is gewoon geworden, en “begrijpelijk”? Ik herdenk , en alleen echt, dwz op de Waalsdorpervlakte, waar ik met mijn huilende vader elk jaar weer öefende”voor de vierdaagse. Maar het ging natuurlijk over iets anders… en dat draag ik met mij mee, en geef het door…zolang het kan.

     

Comments are closed.