Goed geheugen

Een goed geheugen is soms geen pretje.

Ik weet nog goed dat politici zich in 1999 verbaasden over de lage opkomst bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Precies 30,0 procent van de kiesgerechtigde Nederlanders nam de moeite.

“Onbegrijpelijk”, zei er eentje. “Steeds meer beslissingen over Nederland worden nu al in Brussel en Straatsburg genomen. Dat wordt alleen maar meer.”

Ik lachte het weg.

De Nederlandse kiezers lachten het weg.

Dat zouden we nog weleens zien.

Het zou zo’n vaart niet lopen.

Wat voel ik me schuldig dat ik destijds zo heb zitten snurken.

Is er een weg terug?

 

2 thoughts on “Goed geheugen

  1. Ons prachtige continent is veel vaker gedwongen tot één gebied, met een centrale regering. Denk aan Romeinen, Karel de zoveelste, die boze Franse dwerg en natuurlijk de Duitsers. (eerst de Keizer und daarna der Adolf)

    En nu de EU. Vanuit de Benelux (goed idee) naar EEG (ook een goed idee) naar 27 landen waarvan 80% het huishoudboekje niet op orde heeft. Door mismanagement en corruptie.

    De subsidie afhankelijke meerderheid besluit “democratisch” dat de kleine, redelijk goed functionerende minderheid dit systeem moet onderhouden. Alle gevolgen ten spijt…

    Zal flink pijn doen, maar iedere keer dat ons mooie continent is gedwongen tot één gebied, is het niet lang daarna weer volledig uit elkaar gevallen! En dat is precies wat er straks weer zal gebeuren!

     

Comments are closed.