Diefje

In de Volkskrant stond een verhaal van Daan Heerma van Voss.

Een schrijver.

Hij had 3104 woorden nodig om uit te leggen dat hij al zijn hele leven steelt. En dat hij in al die jaren als dief (de teller staat inmiddels op 23 jaar) maar één keer betrapt is. En dat hij wel deugt, omdat hij alleen steelt van grote ketens, multinationals.

Alsof die diefstal niet doorberekenen in de prijzen…

Ik las het verhaal met groeiende ergernis. Ook over de redactie die dit faciliteerde.

Dat je een irritant klootzakje bent, kun je toch ook in vijf woorden zeggen?

PS. Klik niet hier!

 

3 thoughts on “Diefje

 1. heh heh heh

  In het níéuwe Nederlands kan het wellicht zelfs in twee woorden;

  “iek slegt”

  Maar ik vermoed dat het heersende, politieke spectrum de letter ‘D’ al geruime tijd heeft vervangen voor de letter ‘L’, in het woord ‘Diefje’.

  De D vervangen voor de L, is binnen deze context te herleiden van het woord ‘DeLusional’…

   
 2. Poging tot lanceren van de moderne Robin Hood maar feitelijk gewoon een kruimeldief tkv 🇳🇱.Aangezien hij bekent dit alledaags uit te voeren kan ’t #OM aan de slag ex diefstal met terugwerkende kracht ‼️

   
 3. Sinds mijn jeugd snijd ik graag vogeltjes in kleine stukjes en gooi ze stiekum in de pan als mn moeder aan t koken is. Terwijl ik braaf mijn rode kool en puree eet, zie ik met een voldaan gevoel hoe papa en mama en mn zusje hachee met mus eten. Het is me vaker gelukt, zelfs een muis die onze kat had gevangen! Die heb ik in een plakje katenspek gewikkeld en naast de slavinken in de pan gelegd.
  Ik heb sinds kort een vakantiebaantje in de keuken van Van der Valk.

  *******

  Die gast is een hufter: Kijk mij eens stoer stelen? En misschien is t wel een ziekte, hoera! Een lul met vingers en een naar sujet. Geen respect voor andermans spullen, ook al zijn t multinationals. Zullen we het wetboek van strafrecht maar afschaffen en een prijs van de week uitloven voor degene die het mooiste waargebeurd verhaal kan vertellen met betrekking tot het plegen van een misdrijf, pak m beet artikel 350 vernieling?

  ******
  Ik sloeg autoruiten in en gooide dan een granaat in de auto in de hoop dat t vuurwerk op zou leveren. Maar alleen autoruiten van Mercedes tuurlijk. De eigenaren bulken toch van t geld. In DSM VI komt vast een omschrijving voor deze ziekte te staan.

  ****

  Wat n lutser.

   

Comments are closed.