De nuchtere feiten

Een week geleden ging het over de ultieme ode aan Johan Cruijff.

De twee teams die hij ooit groot maakte, Barcelona en Ajax, hoefden alleen nog even geen fouten te maken in hun tweede halve finale-duels van de Champions League en op 1 juni kregen we de droomfinale.

Dinsdag verloor Barcelona.

Woensdag Ajax.

De feiten?

Ajax legde het tegen Tottenham Hotspur af op het aantal schoten, het aantal schoten op doel, het aantal passes, de passnauwkeurigheid, het aantal vrije trappen, het aantal hoekschoppen en… op balbezit.

Ajax won eigenlijk alleen met tijdrekken.

En trof een scheidsrechter die dat genadeloos afstrafte.

 

5 thoughts on “De nuchtere feiten

 1. Zowel Barça als Ajax dachten al dat het gedaan was….de overeenkomsten qua spel en reactie na een tegendoelpunt was verbijsterend eender.
  Ongeloof , verwarring en hautain.

   
 2. Onana rekt tijd en dus telt de scheids er een minuutje bij. Voor straf. In die minuut scoren de Spurs. Onana is een wereldkeeper maar niet echt bijdehand. Hij bereikte met zijn steedse tijdtrekkerij het tegenovergestelde van wat beoogd. Dramatische blunder

   
 3. Ajax dacht er al te zijn met die 2-0. Net als Oranje in 74 na de penalty van Neeskens na enkele minuten. Ook bij 2-0 dien je tegen Engelsen scherp te blijven en voor elke bal te gaan. Dat deed Ajax niet hoewel gewaarschuwd in de avond ervoor: van 3-0 naar 0-4.

   
 4. Ik heb gister voetbal gezien (door omstandigheden). Ik ben van het vrouwelijk geslachten 70 jaar. Heb voetbal altijd een gekke sport gevonden maar dat terzijde. Wat mij opviel: op een bepaald moment kreeg een Marokkaan een tube met gel voeding aangereikt omdat voor hem het EETMOMENT was aangebroken vanwege ISLAM. Hij had zei de reporter vanaf 04.00 uur gistermorgen NIET GEGETEN. Hoe kan een topsporter de gehele dag niet eten en dan een topprestatie moeten leveren? Hoe deze man ook agressief iedere keer in de camera keek daar verwonderde ik me over. Deze zelfde man deed in de wedstrijd meerde vieze, vuile, smerige pogingen om zijn tegenstanders neer te halen. Vanmorgen op de radio werden de criminelen alom verheerlijkt, het waren zulke lieve spontane jongens. Brrrrrrrrrrrrrr…………. Het is heerlijk om te zien dat ze verloren hebben.
  Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

   

Comments are closed.