Censuureczeem

“Over voetbal praten met een vrouw. Ik kan niets verschrikkelijkers bedenken. Ik stel voor dat je de keuken gaat schoonmaken en een maaltijd gaat koken voor je vriend”.

Dat schreef Erik de Vlieger op Twitter.

Hij mag nu een week niet twitteren.

Twitter kwalificeerde die tweet als ‘haatdragend gedrag’. En schreef: “Je mag niet oproepen tot geweld tegen andere personen, ze bedreigen of lastigvallen op basis van hun ras, etniciteit, nationaliteit, seksuele geaardheid, geslacht, genderneutraliteit, geloof, leeftijd, handicap of ernstige ziekte”.

Twitter vergat nog: “Of grapjes maken”.

Die vréselijke Zweedse D66-pot met haar besmettelijke censuureczeem is on a roll…

 

5 thoughts on “Censuureczeem

 1. Ziekelijk doorgeschoten ‘correctheid’, en daarmee angstvallige censuur. Maar het is tegelijk een platform van derden, waarmee gegevens (data) worden geoogst en waarmee reclame kan worden geuit.

  Het is, in andere woorden, een zakelijke insteek. Een verdienmodel. Dát gaat voor alles. Het ‘sturen’ van mensen inzake morele grenzen door middel van straffen is een bijkomstigheid, mogelijk gemaakt door de technische realisatie en de bizarre dadendrang van studentikoze politieke partijtjes zoals D’66 en groen links…

  Maar ik schrijf dit op een onafhankelijke site. Dat kan dus nog wel. Vooralsnog. Liberale marktwerking; wellicht is er animo voor een twitter variant zonder verlammende correctheid. Risico daarvan is een groep mensen die in iedere zin zes keer het woord ‘kanker’ gebruiken. En erger.

  Censuur? Ziekelijk en eng. Zonder regels? Ook ziekelijk en best eng. Dus wat nu te doen? Ah, ja, zwaar inzetten op geboortebeperking, vooral ten zuiden van de Middellandse zee…

  Bovendien; to many tweets make a twat! 🙂

   
 2. Ik ben vrouw, voetbalfan en kook graag voor man. Ik neem foxsport lekker mee naar de keuken;) dikke huid mensen, dikke huid. Geen snowflakegedrag.

   
 3. Twitter dat zich laat inzetten als verlengstuk van het links fascisme. The Useful Idiot in dienst van het partijkartel, van de MSM. Van hén waar de kogel altijd als eerste vandaan komt: Links.

  Wat zij die deze middelen inzetten vergeten, is dat dit legitimeert. Het met drogredenen beknotten van de Vrijheid van Meningsuiting, het verhinderen dat anderen jouw kennelijk onwelgevallige meningen mogen spuien, betekent dat na de omwenteling, als de vrijheid weer is herwonnen, zal moeten worden afgerekend met dit fascisme.

  Er bestaat geen twijfel over wie die vijand is die op termijn moet worden vernietigd. Uitgeroeid is een betere uitdrukking.
  Die vijand is niet slechts de voor de hand liggende zich Antifa noemende fascisten, maar ook de collaborateurs. De partijen en haar leden die veroordeelde terroristen herbergen zoals GroenLinks. De vele gristenhonden die collaboreren met de islamitische aartsvijand, soms zelfs gretig de benen spreiden om daarmee de minachting te bevestigen die zij hebben voor de veiligheid en belang van het eigen volk en tegelijkertijd bij moslims de islamitische overgave en daarmee het toegepaste geweld, legitimeren. De middenpartijen die met woord ons belang behartigen, maar met daad de vijand faciliteren.

  Rekeningen zullen worden vereffend. Duizendmaal. En meer.

  Aan hen die denken dat Jezus heeft geleden: Duizendmaal. En meer.

   

Comments are closed.