Aangifte?

“Ga je aangifte doen?”

Tientallen keren kreeg ik die vraag gisteren.

Omdat ene Melle Kielstra uit Wijnjewoude het betreurde dat ik niet in de Pathé-bioscoop in Groningen was toen Ergün Senarabaci daar het volstrekt onschuldige echtpaar Visser vermoordde.

Ik word best moedeloos van die vraag.

Ten eerste omdat blijkbaar veel mensen (met dank aan al die ‘bedreigingsfetisjisten’) het verschil tussen een doodswens (= mening) en een bedreiging (= belofte van een misdrijf) niet kennen.

Ten tweede omdat er blijkbaar veel mensen zijn die denken dat de politie er ook voor ‘rechtse’ stukkiestikkers als ik zou zijn, indien nodig.

Slaap lekker.

De dagelijkse ’99 woorden’ worden mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

 

One thought on “Aangifte?

 1. 1998 Balkan, boswandeling met de hond.
  Jongen van onbestemde etniciteit en rond 25 jaar komt naast me lopen en we raken in gesprek.
  Mijn mening over gebeurtenissen op de Balkan zijn tamelijk ‘geprofileerd’ en dat wekt ongemerkt diepe irritatie bij hem op.
  Plots doet hij snel drie passen naar voren en draait zich naar me toe, heft rechterarm op met de wijsvinger als een pistoolloop gericht en bijt me toe; ‘voor deze opmerking had ik u enkele jaren terug door het hoofd geschoten’.
  Niet zijn houding maar ongemeen harde blik en toon zijn enige dagen bijgebleven..
  Vooral toen hij weglopend liet zien een echt pistool in de broeksband te hebben.
  Moraal Jan.., mening en dreiging kunnen beangstigend dicht bij elkaar komen en slapeloze nachten veroorzaken..

   

Comments are closed.