Dialoog #47 Van der Laan

Lees alle reviews over No More Heroes

“Ik heb gisteren die vergadering gezien met de Amsterdamse burgemeester Van der Laan.”

“Ja, deed ie goed hè!”

“Het was om te janken. Geen strobreed werd ‘m in de weg gelegd. Geen woord over dat de burgemeester hoogstpersoonlijk een lid van de Hofstadgroep die geen VOG kreeg aan een baantje hielp. Hij hoefde alleen maar te beloven dat ie alle vragen alsnog gaat beantwoorden in een zogenaamde ‘veegbrief’.”

“Wat had jij dan gewild?”

“Het vuur aan de schenen! Aanpakken! Ter verantwoording roepen!”

“Zeg, doe eens normaal. Je hebt ‘m toch zien zitten? De man is doodziek!”

“De stad ook.”

 

6 thoughts on “Dialoog #47 Van der Laan

 1. Het was inderdaad om te janken. Ik dacht meteen aan die andere. Die zei dat we zo’n ongeloofelijk goed land zijn. Ja, die van die biggelende traan, de trouwring, de mondkapjes en die zoentjes op z’n kopje van de baas. Zelden zo’n grote hoeveelheid wollige brei achter elkaar gehoord. En dat voor iemand die straks weg is. Dan verwacht je F*ckit! Maar nee. Dat bouwen en vertrouwen op zieligheid zit die Roojen goed ingebakken. Moet wel anders komen ze niet verder dan folderen.

   
 2. Inderdaad Jan de stad is ook doodziek. Wat afschuwelijk dat je zo toe moet kijken, de corruptie gaat door, het zooitje wordt gedekt en beschermd. Zijn rechterhand gaat straks weg met een andere baan en vergoeding. Oh het kwaad is al geschied.

   
 3. Amsterdam is de bakermat van het empathiedenken geworden. Vanuit decadentie is empathie de belangrijkste emotie geworden. Dit is ten koste gegaan van enige logica of realiteitszin. Wensdenken en een moreel schuldgevoel omdat anderen het slechter hebben bepaalt elke gedachte. Andersdenkenden worden consequent aan de oorlog herinnerd en op die manier het zwijgen opgelegd. Alles moet worden gedeeld totdat er niets meer te verdelen valt. Minderheden zijn per definitie slachtoffer, de autochtone man is dader.

  Amsterdam huilt, daar waar het ooit heeft gelachen.

   
 4. Wat is dit nou? Je blijft zitten als burgemeester, alsof het een hobby is. Je staat ver weg van de gewone burger, je bent hun burgemeester niet meer. Corruptie bedekken met de mantel der liefde en ondertussen de veiligheid, cultuur en eigenwaarde van duizenden normale nedetlanders bedreigen. Omdat het zo n leuk spelletje is, ondat de vriendjes in de raad eerder medeleven hebben dan verantwoordelijkheids gevoel. Moeilijke keuze, en onze koning heeft die keuze ef niet makkelijket op gemaakt. Nu moet straks het volk weer kiezen, jammer alleen dat we de burgemeester nog niet mogen kiezen. Wie is er het ziekst, de stad het land, de premier, de regering? Van de burgemeester weten we het zeker, helaas!

   
 5. Als minister zei Van der Laan ooit: “dat die partij vanzelf zou imploderen”. Hij bedoelde de PVV. Gelukkig heeft Van der Laan wat het imploderen betreft gelijk gekregen, en eveneens gelukkig was het niet de PVV, maar z’n eigen politieke partij de PvdA, die geïmplodeerd is.

  Ach, niets dan goeds over Eberhard………………….

   

Comments are closed.